SpaceX udsætter affyringen af Falcon 9

SpaceX har i sidste øjeblik opgivet at sende Falcon 9 ud i rummet og vælger at udsætte raketaffyringen, som skal åbne en ny æra med genbrug af raketter.

Det er problemer med rakettens andet stadie, der er den del, som bærer lasten ud i et kredsløb omkring Jorden, mens den første del falder ned i Atlanterhavet.

- Der opstod problemer, da de var nået helt frem til den sidste nedtælling, siger NASA-kommentatoren George Diller.

Det private selskab SpaceX i Californien, som ledes af internet-entreprenøren Elon Musk, vil gøre et nyt forsøg på at sende raketten af sted fredag.

Raketaffyringer koster hundredvis af millioner dollar eller mere. De er så dyre, fordi raketterne får lov til at gå stykker og falde ned i havet som vragdele.

Musk ønsker at forandre industrien ved at udvikle teknologier, som gør det muligt at få raketter til at vende intakte tilbage til jorden, så de kan bruges igen og igen, som det sker med passagerfly.

Selskabet har allerede foretaget to forsøg med kontrollerede landinger i havet, og den aktuelle affyring af en raket er den første, hvor raketten skal lande på en platform på havet.

SpaceX, der har hjemme i Californien, er ejet af internetmilliardæren Elon Musk.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip