Spanien udtager skræmmende VM-hold

Det sværeste for det spanske cykellandshold bliver ikke at finde ud af, om de kan vinde VM i år. Udfordringen ligger mere i at finde ud af, hvem af de spanske stjerner, der skal satses på i den stejle afslutning.

Den stærke cykelnation har kvalificeret sig med de maksimale ni ryttere, og pladserne er godt plastret til med stjerner, der kan sidde med i de fleste bjergfinaler i verdens største etapeløb.

Saxo-Tinkoff-kaptajn Alberto Contador er ingen automatisk leder på et hold, hvor Movistars sejlivede kaptajn Alejandro Valverde officielt er blevet tildelt en kaptajn-rolle.

Men det er ikke ensbetydende med, at det bliver mellem de to konger at afgøre det taktiske spil mod andre favoritter som Italiens Vincenzo Nibali, Storbritanniens Chris Froome og Colombias hær af klatrere. Med sig ved deres side har de nemlig også ryttere som Samuel Sanchez og ikke mindst Katusha-kaptajn Joaquim Rodriguez, der ofte har været den stærkeste spanske afslutter i bjergene.

Med yderligere løjtnanter som Luis Leon Sanchez og Dani Moreno, skal det spanske landshold ikke klage over de ressourcer, der er til rådighed. Danmark stiller med tre mand og har Jakob Fuglsang som oplagt medaljehåb i linjeløbet.Spaniens ni udvalgte til VM i Firenze den 29. september: Alejandro Valverde (kaptajn), Joaquim Rodriguez, Alberto Contador, Dani Moreno, Jonathan Castroviejo, Luis Leon Sanchez, Samuel Sánchez, Egoi Martinez og Jose Herrada

 

Dagens Gossip