Spaniens regering vil stramme abortloven

Til oktober vil den præsentere et udkast til en ny og strammere abortlov, oplyser AFP.

Ifølge nyhedsbureauet tyder det på, at regeringen vil vende tilbage til kun at tillade abort i tilfælde, hvor graviditeten skyldes voldtægt, hvor fosteret er misdannet, eller hvor det vil udgøre en stor fysisk eller psykisk risiko for den gravide at føde barnet.

Disse restriktioner gjaldt frem til 2010, hvor Spanien fik en socialistisk regering. Den ændrede landets abortlov, så spanske kvinder uden nærmere grund i dag kan få fjernet fosteret frem til 14. uge af graviditeten, mens de i tilfælde af misdannelser på fosteret kan få en abort frem til 22. uge.

Udvidelsen af abortretten blev udråbt som en sejr for den nye spanske regering og for landets kvinder, som ellers havde været forvist til at få foretaget illegale aborter.

Men de liberale abortregler har hele tiden været en torn i øjet på landets nuværende konservative regering og den katolske kirke.

Den nye abortlov bliver præsenteret inden slutningen af oktober, og vil ifølge Spaniens justitsminister Alberto Ruiz Gallardon »være i overensstemmelse med Spaniens forpligtelser og kriterierne for forfatningsdomstolen«. Det siger ministeren til radiostationen RNE.

I Danmark er der fri abort frem til 12. uge.

 

Dagens Gossip