Spansk avis undskylder Hitler-sammenligning

Det skriver webmediet TheLocal.Es.

El Pais har samtidig undskyldt for den »upassende« sammenligning, der udløste et hav af negative reaktioner på avisens hjemmeside.

Den famøse artikel blev bragt søndag i form af en klumme, som var forfattet af økonomen Juan Torres Lopez fra universitetet i Seville. Han skrev, at »Angela Merkel har - ligesom Hitler - erklæret krig mod resten af kontinentet, denne gang for at sikre Tyskland dets vitale økonomiske råderum. Hun (Angela Merkel, red.) straffer os for at beskytte hendes store firmaer og banker, og hun skjuler for sine vælgere den skamfulde kendsgerning, at fattigdommen i hendes eget land er vokset til det højeste niveau i 20 år«.

Klummen blev bragt i El País søndag og på avisens hjemmeside, men efter en storm af negative kommentarer valgte avisen at fjerne klummen fra hjemmesiden og give en undskyldning.

»El País har fjernet artiklen, fordi den indeholdt udtalelser, som denne aviser anser for upassende,« skrev chefredaktionen og understregede, at indholdet alene står for skribentens egen regning.

Selv om artiklen gav anledning til mange negative reaktioner, har avisens tilbagetog udløst lige så mange tæsk til El País.

»Skamfuldt, at El País censurerer en artikel af J. Torres Lopez hvor han kritiserer Merkel,« lyder det ifølge TheLocal.Es på Twitter fra en læser, Adrian Arcas Munoz.

 

Dagens Gossip