Spansk lokofører troede tog var et andet sted

Det fortalte lokoføreren ifølge den spanske avis El País ved et retsmøde i byen Santiago de Compostela søndag aften. Her erkendte han desuden sit ansvar for ulykken, der har kostet 79 personer livet.

Ifølge El País’ kilder ved det lukkede retsmøde forklarede lokoføreren, at ulykken skyldtes en »forglemmelse« fra hans side, og at han troede, at han og toget befandt sig et helt andet sted på ruten.

Derfor nåede han ikke at bremse i tide, og de otte togvogne kørte efterfølgende af sporet og smadrede ind i en mur. I svinget er fartgrænsen på 80 kilometer i timen.

Francisco José Garzón Amo blev ved søndagens retsmøde formelt tiltalt for 79 tilfælde af uagtsomt manddrab, men lokoføreren blev løsladt mod kaution. Han fik dog frataget sit pas og skal under den kommende retssag mod ham melde sig i retten en gang om ugen.

Spanske aviser har tidligere skrevet, at udskrifter af samtalen mellem lokomotivføreren og kontrolcentret viser, at han var klar over, at han kørte for stærkt i svinget.

Indenrigsminister Jorge Fernandez sagde allerede lørdag, at der var nok beviser til at sigte Garzón for uagtsomt manddrab.

Garzón blev udskrevet fra hospitalet lørdag, men forblev i politiets varetægt indtil retsmødet.

Rettens dommer vil nu undersøge sagen og også se på, om toget, skinnerne eller togets sikkerhedssystem kan have bidraget til ulykken.

 

Dagens Gossip