Spansk lokomotivfører sigtet for 79 tilfælde af uagtsomt manddrab

Den 52-årige lokomotivfører har været i politiets varetægt siden dagen efter onsdagens togulykke under mistanke for uagtsomt manddrab efter den voldsomme togulykke nær Santiago de Compostela, der kostede 79 livet

Garzon er løsladt på betingelse af, at han melder sig jævnligt hos myndighederne og afleverer sit pas, oplyser retten i en erklæring.

Den erfarne lokomotivfører kørte mere end dobbelt så hurtigt, som han måtte i en farlig kurve på strækningen ind mod Santiago de Compostela, da toget kørte af sporet og smadrede ind i en mur.

Dødstallet efter den værste togulykke i landets historie steg til 79, da en amerikansk statsborger døde af sine kvæstelser søndag.

70 passagerer er stadig indlagt på hospitalet - 22 heraf er i kritisk tilstand.

Spanske aviser skriver, at udskrifter af samtalen mellem lokomotivføreren og kontrolcenteret viser, at han var klar over, at han kørte for stærkt.

Indenrigsminister Jorge Fernandez sagde allerede lørdag, at der var nok beviser til at sigte Garzon for uagtsomt manddrab.

Garzon blev udskrevet fra hospitalet lørdag, men forblev i politiets varetægt indtil retsmødet.

Dommer Alaez vil nu undersøge sagen og også se på, om toget, skinnerne eller togets sikkerhedssystem kan have bidraget til ulykken.

 

Dagens Gossip