Spansk politi: Lokomotivfører fængslet

Det spanske politi siger, at det formelt har varetægtsfængslet lokomotivføreren fra det hurtigkørende tog, som torsdag blev afsporet i det nordvestlige Spanien.

- Han er blevet formelt tilbageholdt siden klokken 20.00 torsdag aften. Han er sigtet for forbrydelser i forbindelse med ulykken, siger Jaime Iglesias, der er ledende politichef i den nordvestlige region Galicien.

Lokomotivføreren, der kørte toget, da det blev afsporet, er i politiets varetægt på det hospital, hvor han er indlagt. Det står ikke klart, hvor alvorligt han er kvæstet, men han ventes at blive afhørt inden for kort tid.

Politiet nedjusterede fredag antallet af dræbte fra 80 til 78. 95 er fortsat indlagt. 32 af dem er i en kritisk tilstand.

En dommer i byen Santiago de Compostela, der er hovedstad i den nordlige Galicien-region, har givet ordre til en hurtig politiafhøring af den 52-årige lokomotivfører ved navn Francisco Jose Garzon.

Ifølge avisen EL Pais var lokomotivføreren ude af stand til at bremse toget i rette tid, og ved den igangværende efterforskning er der fokus på et muligt problem med bremserne og togets høje hastighed.

- Jernbanens advarselssystem viser, at Francisco Jose Garzon kørte 190 kilometer i timen på et tidspunkt, hvor toget kun burde køre 80 kilometer i timen, skriver El Pais.

Lokomotivføreren har erkendt, at alarmen blev udløst i togets kontrolpanel.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip