Spanske psykologer slår alarm over bølge af selvmord

Siden finanskrisen slog pusten ud af den spanske økonomi, har en af de tragiske konsekvenser været en stor stigning i antallet af selvmord.

Og den triste tendens fortsætter. I de tre seneste år er der registreret en stigning på 30 procent. Det svarer til omkring ti selvmord om dagen, oplyser foreningen "Psykologer uden Grænser".

- Myndighederne må gøre mere for at forhindre selvmord, siger José Toribio, formand for den spanske del af psykologsammenslutningen, i et interview med det spanske nyhedsbureau EFE.

Et af de store problemer er, ifølge Toribio, at der i Spanien er alt for få psykologer ansat på de offentlige hospitaler.

Personer, der har behov for psykologhjælp, kan vente i flere måneder på at komme til en samtale. Det bør højst tage ti dage af få en aftale, mener José Toribio.

Finanskrisen rev tæppet væk under den økonomiske fremgang i Spanien, der var blandt de hårdest ramte lande i Europa. Statsbudgetterne blev flere år i træk sat på skrump, og arbejdsløsheden steg til rekordhøjder.

I 2015 er økonomien for alvor begyndt at rejse sig igen. Efter lang tid med recession og stagnation ventes økonomien i år at vokse med mellem 2,5 og 2,8 procent, lyder de seneste prognoser fra EU og Den Internationale Valutafond (IMF).

Det placerer Spanien blandt de lande i Europa, der har de bedste økonomiske udsigter ifølge magasinet Fortune.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip