Speedway: Polen er klar til revanche ved hold-VM

Der lurede en stor speedwayoverraskelse torsdag i Vojens. De polske viceverdensmestre var ude i Raceoff mod Storbritannien, USA og Rusland for at booke en plads i VM-finalen lørdag, men polakkerne klarede den med stærk kørsel til sidst.

Dermed er Polen klar til at revanchere nederlaget til Danmark ved VM sidste år, hvor Niels-Kristian Iversen i allersidste sving med en overhaling sendte guldet til Danmark for næsen af polakkerne.

Det blev hurtigt klart, at finalebilletten ville blive en kamp mellem favoritterne Polen og Storbritannien, hvor førstnævnte skaffede sig et lille pointmæssigt overtag.

Et afbudsramt russisk hold fik en mareridtsstart på Race Off. Efter heat 7 havde russerne kun fået et enkelt point, og deres rolle var dermed allerede udspillet.

USA med den forsvarende individuelle verdensmester Greg Hancock havde også problemer med at få fart i cyklerne, og de kom heller aldrig i nærheden af at snuppe finalepladsen.

Polen måtte undvære deres normale kaptajn Jaroslaw Hampel, der var skadet, men de lagde sig godt i front, og med et forspring på seks point til Storbritannien inden heat 12, tegnede det til en sikker polsk finaledeltagelse.

Det ændrede et dramatisk heat 12 på.

Storbritannien sendte deres stjernekaptajn Tai Woffinden ind som joker med mulighed for at score dobbelt point i heatet, og det blev en stor succes.

Woffinden kørte alle agterud, og da Polens Przemyslaw Pawlicki blev diskvalificeret grundet farlig kørsel, blev hans andenplads i heatet vekslet til nul point, mens Woffinden med seks point bragte briterne a point med polakkerne. Alt var igen åbent i toppen.

Herfra var det et tæt opgør mellem de to nationer, indtil de sidste fire heats, hvor Polen trak stille og roligt fra og endte med at snuppe finalebilletten.

Dermed er det polske hold bestående af Maciej Janowski, Krzysztof Buczkowski, Przemyslaw Pawlicki og Bartosz Zmarzlik klar til finalen mod Danmark, Australien og Sverige.

Finalen køres lørdag aften i Vojens.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip