Spejderne køber Middelgrundsfortet og laver en ungdomsø

Det Danske Spejderkorps overtager fra 1. april Middelgrundsfortet i Øresund ved indsejlingen til København.

Spejderne har med en støtte på 20 millioner kroner fra Nordea-fonden og A.P. Møller fonden købt fortet, som man vil omdanne til et ungdomscenter for børn og unge, hvor der er plads til aktiviteter og fritidsliv.

Der vil samtidig blive oprettet en selvstændig fond med udgangspunkt i spejderbevægelsen, der skal stå for driften af centret, og det gamle fort vil fremover få tilnavnet Ungdomsøen, oplyser Det Danske Spejderkorps.

Spejderchef i Det Danske Spejderkorps David Hansen fortæller, at man håber på at kunne styrke ungdommens engagement og fokus på fællesskab.

- Det her kan give en mulighed for, at vi kan invitere forskellige ungdomsorganisationer ud til øen for at deltage i nogle af vores aktiviteter for at træne samfundsansvar og skaberkraft, siger han til Ritzau.

Man ønsker at skabe et sted, hvor ikke kun spejdere, men en stor blanding af unge kan møde hinanden og skabe nye kontakter.

- Vi håber, at vi kan samle alle mulige forskellige unge. Ligesom når politikerne mødes til Folkemødet på Bornholm, så kommer der til at være mulighed for, at de unge hver dag kan mødes på Middelgrundsfortet, siger David Hansen.

Det Danske Spejderkorps spærrede øjnene op, da fortet i november 2014 blev sat til salg for 16,5 millioner kroner.

- Lige så snart den kom til salg tilbage i november, begyndte vi at lege med tanken om at købe fortet. Og så er det bare rigtig rart, at vi har fået støtte fra fondene, så det har kunnet lade sig gøre, siger David Hansen.

Fortet, der blev oprettet i slutningen af 1800-tallet, skal nu renoveres, og spejderne håber, at man kan begynde at arrangere aktiviteter på øen i løbet af 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip