Spellerberg: Jeg kan bidrage med mere på landsholdet

Snoren har ofte været kort for Bo Spellerberg på landsholdet, og det har gjort, at han ikke har fået mulighed for at udfolde sit fulde potentiale.

På klubholdet KIF Kolding København har han i denne og sidste sæson vist, at han kan levere håndbold på et højt niveau i størstedelen af kampene - og ikke kun i brudstykker, som det nogle gange har været tilfældet på landsholdet.

- Jeg har måske altid følt, at jeg havde mere at bidrage med på landsholdet. Men det er jo altid op til træneren at bestemme, hvor meget man får lov at bidrage med.

- Jeg synes, jeg har nogle kompetencer, jeg godt kan bidrage med her - ligeså vel som i klubben, siger Spellerberg.

Ved VM i Qatar, hvor Danmark søndag aften møder Saudi-Arabien, er rollen ændret, fordi Mikkel Hansen er det klare førstevalg på pladsen som venstreback.

- Det er selvfølgelig lidt anderledes fra klubplan og her på landsholdet, for i klubben har vi ikke Mikkel Hansen, der huserer på venstreback. Så derfor er rollen anderledes på landsholdet, konstaterer Spellerberg.

Han affinder sig fint med rollen som playmaker, men understreger, at han kan smides ind på begge områder af banen. Det er som venstreback, at han har haft størst succes de seneste sæsoner.

- Vi har et godt hold i Kolding, og jeg har også fået lagt lidt om i nogle ting. Jeg har fået trænet mere intensivt på nogle ting.

- Jeg havde også mulighed for at udfolde mig noget mere i sidste sæson, hvor der var mange skader og derfor meget spilletid til mig. Så det er en kombination af flere ting, forklarer han.

Bo Spellerberg spillede i fredags sin landskamp nummer 235 mod Argentina, hvilket gør ham til den tredjemest benyttede mandlige danske landsholdsspiller gennem tiderne.

Playmakeren er kun overgået af rekordholderen Lars Christiansen med 335 landskampe og Michael V. Knudsen med 244.

Søndag skal Spellerberg spille sin kamp nummer 236, når Danmark møder Saudi-Arabien, og han vil således kun være otte kampe fra at nå op på siden af Michael V. Knudsen.

Ifølge hovedpersonen selv stiller han sig ikke afvisende i forhold til at nå det mål, mens han ikke regner det for realistisk at nå forbi Lars Christiansen i antal spillede kampe.

- Nu er jeg jo stadig på toppen af min karriere. Senkarrieren kommer først, når vi står her om fem år, lyder det med et smil fra 35-årige Spellerberg.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip