Spielberg holder rørende Holocaust-tale

For over 20 år siden indspillede han den Oscar-vindende storfilm "Schindlers liste" i Krakow i Polen.

Og i anledning af 70-året for befrielsen af fangerne i koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau var den verdenskendte filminstruktør Steven Spielberg mandag tilbage i den polske by, hvor han holdt en storslået tale for blandt andet Holocaust-overlevere.

Det skriver The Guardian.

- Jeg vil gerne takke alle de fremmødte Holocaust-overlevere og deres familier for at være her i dag. Det betyder meget for mig, sagde stjerneinstruktøren.

Omdrejningspunktet for Spielbergs tale var dog den antisemitisme, som ifølge ham er vokset frem i Europa og senest kom til udtryk ved gidseltagningerne i Paris efter angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

- Som så mange andre befolkningsgrupper oplever jøderne lige nu, at intolerante dæmoner vil skade os. Vi skal bekæmpe denne intolerance ved aldrig at glemme de ofre fra for eksempel Auschwitz, som overlevede dengang, forklarede den 68-årige filmmager.

Steven Spielberg har selv jødiske rødder, og "Schindlers liste" er en delvist autentisk fortælling, der skildrer livet som jøde i koncentrationslejre under Anden Verdenskrig.

Newspaq

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip