Spies advarer: Mangel på rejser til jul og nytår

Går du med planer om til jul og nytår at udskifte sul og juletræ med sol og palmer, er det ved at være sidste udkald. I branchen forventer man, at omkring 30.000 danskere tager på charterrejse i og omkring jul og nytår, og disse pladser vil være solgt omkring den 1. december.

- Der bliver mangel på julerejser i år. Det skyldes først og fremmest, at solbeskinnede Egypten nærmest er lukket som rejseland på grund af politisk uro. Sidste jul tilbragte ca. 5.000 danskere julen ved Det Røde Hav. Disse pladser er i år væk fra rejsemarkedet, og med et salg på cirka 50 julerejser om dagen kan vi se, at vi får udsolgt, inden vi 1. december, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

90 procent af de usolgte julerejser går til De Kanariske Øer.

- Efter at Egypten blev nærmest lukket ned for vinterrejser, har rejsearrangører fra hele Europa kæmpet om at få de sidste værelser på De Kanariske Øer. Det betyder, at gæster, der ellers ville rejse til øerne med rute- eller lavprisflyselskaber, ikke kan finde et ledigt værelse. Med andre ord: køb aldrig – og ikke blot i julen til De Kanariske Øer - en flybillet uden at du har sikret dig et hotelværelse, fortæller Torben Andersen.

Manglen på værelser betyder lige nu, at det første lavprisselskab netop har aflyst deres ellers planlagte vinterafgange fra Aarhus til Gran Canaria.

 

Dagens Gossip