Spilgigant udpeger ny topchef

Verdens største spilproducent, Electronic Arts (EA), får ny topchef.

Det bliver den 39-årige australier Andrew Wilson, som efter seks måneders afsøgning af markedet skal overtage topposten. Han kom til EA i 2000 og arbejdede sig hurtigt opad i selskabet i Asien og USA.

Senest har han siden august 2011 været leder af EAs sports- og digitalspildivision, EA Sports, som blandt andet står bag den storsælgende »FIFA«-serie, som stadig er et af de mest populære spil, selv om det nu har to årtier på bagen. I april i år overtog han ligeledes ansvaret for EAs digitale platform, Origin, som skal forsøge at skaffe flere indtægter på et marked, hvor spilsalget til traditionelle spillekonsoller og PCer er vigende.

Analytiker: Et sikkert valg

Udnævnelsen af Andrew Wilson er »et sikkert valg, og han begynder ikke at rode alting op,« som analytiker Colin Sebastian hos R.W. Baird siger til nyhedsbureauet Reuters.

Andrew Williams afløser John Riccitiello, som trådte tilbage i marts efter seks år på posten som følge af den pressede økonomi.

Andrew Williams er vellidt blandt EAs spiludviklere, og han har vist, at han kan håndtere både den svære udvikling af spil og samtidig sikre, at der kommer penge i kassen.

Nye spillekonsoller skal vende udviklingen

Electronic Arts har 9.000 ansatte på verdensplan efter de seneste måneder at have tilpasset organisationen som følge af det dårligere spilsalg, som især skyldes, at spillelysten flytter over på smartphonetelefoner og tavle-PCer, hvor udbuddet af gratis - men reklamefinansierede - spil er stort. Men spiludbyderne satser på bedre tider, når Sonys nye Playstation 4 og Microsofts nye Xbox One kommer i handelen - i alle tilfælde i USA, som er det største spilmarked - inden jul. Danskerne får også mulighed for at købe Playstation 4 i julegave, mens de må vente på Xbox One til næste år.

Electronic Arts' største konkurrent er Activision Blizzard.

 

Dagens Gossip