Spillerforeningen kåret som årets frivillige forening

Spillerforeningen er en fagforening og interesseorganisation for elitefodboldspillere i Danmark, og foreningen har fået prisen for sit projekt »Arena Spartacus«, der har lavet et foreningstilbud til børn og unge i udsatte boligområder, så de får bedre mulighed for at blive en del af foreningsfællesskabet.

»Spillerforeningen fortjener årets integrationspris, fordi foreningen bringer sine egne ressourcer i spil på en nytænkende og konstruktiv måde i arbejdet med de forskellige ungdoms- og integrationsrettede initiativer. Foreningen har inkluderet børn og unge fra udsatte boligområder i foreningslivet, og givet dem plads og rum til at udfolde deres talenter. Spillerforeningen skaber et frirum for børnene og de unge, så de bliver en del af fællesskabet omkring idrætten,« siger Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse.

I kategorien årets nydanske forælder vandt Helene Hakizimana fra Kalundborg, som er mor til fire, for at have etableret sig som en central figur for nydanske kvinder i Kalundborg, siden hun for 12 år siden kom til Danmark.

Der bliver mandag uddelt fem priser ved Integrationspriserne 2013, hvor der i hver af de fem kategorier er nomineret fem mulige vindere. Udover årets frivillige forening og årets nydanske forælder, uddeler Annette Vilhelmsen også priser i kategorierne årets arbejdsplads, årets medarbejder og årets kommune.

 

Dagens Gossip