Spillet om Rooney

Den engelske landsholdsangriber har i denne sæson stået i skyggen for målmaskinen Robin van Persie, der i flere omgange har sendt Wayne Rooney ud på kanten. Til sæsonens vigtigste kamp - returkampen i Champions League-kvartfinalen mod Real Madrid - blev Rooney sågar forvist til bænken.

Ifølge BBC er det netop den bænkeplads, der lagde grundstenen til de frustrationer, som løbende er vokset og angiveligt har fået Wayne Rooney til endegyldigt at planlægge et farvel med Manchester United. Klubben som i 2004 hentede den unge angrebskomet fra Everton, hvor manageren dengang hed David Moyes.

- Jeg kunne godt forestille mig, at Rooney ikke spiller i United i næste sæson. Han har ikke virket glad for, at han ikke længere er manden, som United bygger spillet op omkring, siger Mikkel Bischoff, ekspertkommentator på 6'eren.

Til den kommende sæson hedder Manchester United-manageren netop David Moyes, og selvom der dermed er lagt op til en genforening med manden, der gav Rooney Premier League-debut som blot 16-årig, er netop Moyes' ankomst til Manchester noget, der har sat ekstra skub i transfer-spekulationerne.

Tilbage i 2006 udgav Rooney selvbiografien "My Story So Far", hvor han anklagede David Moyes for at have lækket detaljer fra en pikant samtale mellem Moyes og Rooney til den lokale presse. En samtale, der handlede om Rooneys infamøse besøg på lokale bordeller. Det fik David Moyes til at sagsøge Wayne Rooney for injurier, hvorefter Rooneys forlag måtte hoste op med en ukendt sum penge til skotten.

Siden skulle stridsøksen mellem Wayne Rooney og David Moyes dog være begravet, og Rooneys angivelige exit, der fik yderligere vand på transferkedlen, da han torsdag fjernede teksten 'Manchester United-spiller' fra sin Twitter-profil' skal formentlig snarere begrundes i en plads længere nede af den hierarkiske rangorden i Uniteds offensiv.

Dermed er der lagt op til en opsigtsvækkende transfer af manden, der i starten af årtusindskiftet blev udråbt som Englands største angrebstalent siden Michael Owen. Det har ikke overraskende fået Europas storklubber til at slikke sig om munden og de engelske rygtebørser til at eksplodere.

Ifølge engelske Mirror fører Chelsea og Bayern München kapløbet om den engelske angriber, mens den mere seriøse avis The Guardian sender den stenrige pariser-klub, PSG, forrest i køen af bejlere. Også FC Barcelona lurer i kulissen melder spanske El Mundo Deportivo.

- Chelsea bliver det nok ikke, i og med det er en rival, og jeg synes ikke rigtig, han er god nok til Real Madrid eller Barcelona. Paris er et godt bud, fordi de har så mange penge. Det virker realistisk, vurderer Mikkel Bischoff.

Spillet om Rooney er begyndt.

 

Dagens Gossip