Spindoktorer er fritstillet efter valgudskrivelsen

Regeringens spindoktorer skiftede straks arbejdsgiver, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev folketingsvalg. Umiddelbart efter blev de bedt om at aflevere deres nøgler og computer, men blev fritstillet med et halvt års løn.

Klokken 11.39 udsendte Socialdemokraterne en pressemeddelelse om, hvor journalister kan henvende sig i valgkampen. De to første navne er Thornings spindoktorer, Noa Redington og Thomas Juul-Dam. I valgkampen arbejder duoen for Socialdemokraterne.

Pressejuristen Oluf Jørgensen foreslog i 2010, at spindoktorerne fik forbud mod at lave politisk arbejde for deres parti på statskassens regning. Ellers er det ifølge ham en ulige kamp for oppositionspartier, hvis spindoktorer i valgkampen lønnes af statskassen.

Det kunne ske ved at indføje en klausul i spindoktorernes kontrakter om, at de ikke må arbejde politisk i det halve år, de lønnes af staten. Men det afviste Lars Barfoed, De Konservatives daværende justitsminister, i 2011 i et svar til SF's Meta Fuglsang.

Rigsrevisionen fandt i sin betænkning 2/2009, at statslig aflønning af fritstillede spindoktorer ikke strider mod anbefalingen i 2004 fra udvalget om spindoktorer med den nuværende højesteretsdommer Jens Peter Christensen som formand.

Regeringens "særlige rådgivere" kostede i 2014 statskassen 37 millioner kroner.

Udenrigsministeriet tog førertrøjen med 4,3 millioner kroner til rådgiverne for udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og udviklingsminister Mogens Jensen (S). Så fulgte Økonomiministeriet med 3,2 millioner kroner og Statsministeriet med 2,8 millioner kroner.

En spindoktor må tjene 75 procent af sin ministers løn, men lønnen kan stige op til 85 procent, hvis ministeren sidder i regeringens centrale koordinations- eller økonomiudvalg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip