Spøgelsesbilist med campingvogn i vild flugt

27/05/2013 11:24

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

To personer er anholdt efter en biljagt i Midtjylland natten til mandag, hvor det dog lykkedes flere andre at slippe væk fra politiet.

Biljagten blev sat i gang omkring klokken 00:30, da en patruljevogn opdagede tre firehjulstrækkere med hver sin campingvogn efterspændt ved Videbæk vest for Herning.

- Kollegerne ville gerne lige snakke med dem. Det var nogle udenlandsk indregistrerede biler med nogle helt nye campingvogne, fortæller vagtchef Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Førerne af firehjulstrækkerne var dog ikke interesserede i at tale med ordensmagten og satte i stedet speederen i bund i retning af Herning. Her smed to af bilerne deres campingvogne og slap væk fra politiet.

Den tredje fortsatte som spøgelsesbilist i sydlig retning på motorvejen mod Brande med fire patruljevogne i hælene.

- Den mødte et par biler. De må have fået sig en forskrækkelse. Den kørte med omkring 100 kilometer i timen, men heldigvis trak den ud i nødsporet, siger Ole Vanghøj.

Bilen fortsatte forbi Brande, og omkring klokken kvart over et lykkedes det politiet ved hjælp af sømmåtter at få standset den på Sdr. Ommevej ved Gammel Blåhøj sydvest for Brande.

- Firehjulstrækkeren, der trækker campingvognen, punkterer på begge forhjul. De fortsætter lidt med nedsat hastighed, men vælger til sidst at stoppe, lyder det fra vagtchefen.

Bilens fører og en passager blev anholdt. Vagtchefen kender endnu ikke deres nationalitet, men firehjulstrækkeren var irsk indregistreret.

/ritzau/