Spritstiv russer sejlede rundt i Øresund

Sejlturen gennem Øresund for et cirka 90 meter langt fragtskib fra Rusland sluttede kort efter midnat natten til onsdag, da dansk politi sejlede ud på vandet og anholdt kaptajnen, fordi han var beruset.

Søværnets Operative Kommando (SOK) var i kontakt med kaptajnen på skibet "Amethyst", der sejlede mod nord. Under samtalen fik SOK mistanke om, at han var beruset og kontaktede politiet.

- Vi tager så derud med et marinefartøj og kom om bord på skibet og skønnede, at den, der førte skibet, var påvirket af alkohol, fortæller vagtchef Henrik Olesen fra Københavns Politi.

Den 59-årige kaptajn har allerede fået foretaget en blæseprøve, og en efterfølgende blodprøve skal fastslå promillen med sikkerhed.

- Afhængig af, hvor stor den er, kan han risikere at få en straksdom til afsoning, eller de kan få en bøde, før vi frigiver skibet. Men det må tiden vise, lyder det fra vagtchef Henrik Olesen.

Skipperen bliver stillet for en dommer i løbet af onsdagen.

Det er ikke første gang, at en russisk kaptajn sejler beruset rundt i danske farvande.

I begyndelsen af januar måtte politiet rykke ud på farvandet ved Nordsjællands kyst, da den 67 meter lange coaster "Sunny Maria" sejlede alt for tæt på strandbredden.

Det var først, da Lyngby Radio flere gange kontaktede kaptajnen, at han reagerede.

Lyngby Radio fik ham til at rette skibet op, så det ikke længere havde kurs direkte mod kysten, og han fik kastet anker ud for Hornbæk.

Siden forsøgte to maritime efterforskere at få den 60-årige kaptajn til at blæse i et alkometer, men måtte til sidst give op. Han var tilsyneladende så beruset, at han ikke kunne gennemføre testen.

Russeren blev efterfølgende idømt 30 dages fængsel og blev udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip