Spritstive betjente får bøde for vild fest

En vild fest på politistation i Rødovre koster nu fem betjente i alt 18.500 kroner i bøde.

Mens bølgerne gik højt til festen, kastede betjentene nemlig ulovlige kanonslag, løj om det til vagtcentralen og opbevarede hittegods uforsvarligt, oplyser statsadvokaten.

- Vi har sendt bødeforlæg ud, og hvis de ikke vedtager bøden, så går sagen i retten. Men vi har en forventning om, at de betaler bødeforlægget, siger senioranklager Henrik Plæhn til Ritzau.

Festen udspillede sig i februar, da urobetjentene i Københavns Vestegns Politis specialpatrulje på alle mulige måder gik til den.

Tre politiassistenter har overtrådt fyrværkeriloven ved at have affyret kanonslag. De skal hver betale 2000 kroner i bøde.

Lederen af gruppen skal betale 7500 kroner for at have hittegods - de ulovlige kanonslag - på sit kontor i et uaflåst skab og uden registrering, hvilket er i strid med reglerne.

Og endelig har en politiassistent misbrugt sin stilling. Han løj nemlig over for politiets vagtcentral, da han i telefonen påstod, at der var styr på situationen og på de involverede ballademagere.

På den måde forsøgte han at hindre, at vagtcentralen sendte politipatruljer til stedet, påstår anklagemyndigheden. Han skal betale 5000 kroner i bøde.

Flere bekymrede borgere ringede til ordensmagten, da de hørte larm og kraftige kanonslag fra politifesten. Men det var altså politiet selv, der forstyrrede ro og orden.

I øvrigt står nogle af betjentene til en disciplinær straf. Denne del af efterspillet behandles af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Tidligere har statsadvokat Gyrithe Ulrich slået fast, at ledelsen i gruppen var for svag.

 

 

Dagens Gossip