Ståle efterlyser større effektivitet

Og alt i alt var der tilfredshed i FCK-lejren, selv om sejren kun blev på 2-1.

- Der var ét hold på banen i hele kampen, og normalt ville vi vinde med tre-fire mål. Man scorer ikke på alle chancer, men nogle af vores chancer var så store, at selvfølgelig skulle denne kamp have været lukket måske allerede i første halvleg, konstaterede FCK-træner Ståle Solbakken på Canal 9.

Nicolai Jørgensen, der scorede til 2-0, mente, at FCK forsøgte at forbedre holdets starter i kampene, der ikke altid har været gode nok.

- Vi prøvede at gå ud og give den fuld skrue. Vi har ikke været gode nok i starten af mange kampe og har virkelig haft fokus på det. I dag viser vi, at vi har det, der skal til. Den aggressivitet man skal have, hvis man gerne vil være tophold, sagde han og fandt også dele i FCK-spillet, der stadig kan gøres bedre.

- Jeg synes, der mangler tempo i vores spil i dele af kampen. Når vi spiller, så er det rigtigt godt, men det er også et meget defensivt indstillet hold, vi møder i dag. Det er svære præmisser, når man møder ni mand, der forsvarer, mente Nicolai Jørgensen på Canal 9.

Ståle Solbakken kunne dog trods en lidt for tæt afslutning, hvor Sønderjyske fik reduceret, sætte tre point ind på kontoen før landsholdspausen og gøre status over tiden siden sin tiltræden efter fyringen af Ariël Jacobs.

- Hvis vi tager de seks kampe, vi har været sammen nu, har vi trods alt fået 11 point på trods af, at det er gået lidt op og ned præstationsmæssigt. Det skal man være tilfreds med, mente FCK-træneren.

Sønderjyskes træner Lars Søndergaard var ikke helt så positiv som sin kollega i FCK, efter at Sønderjyske måtte overtage københavnernes plads under nedrykningsstregen. Han måtte dog erkende, at hans mandskab var noget tandløs mod FCK.

- Men det ligger til grund, at vi møder et utroligt aggressivt og fysisk stærkt FCK-mandskab, der sætter sig på os. Det vi ikke ville, var at komme til at stå alt for langt tilbage. Vi ville gerne stå lidt højere på banen og holde fast i bolden. Det var også derfor, Daniel Jensen og Henrik Hansen skulle spille derinde, fordi vi vidste det var lidt i risiko i forhold til det defensive. Men det formåede vi ikke, sagde Lars Søndergaard til Canal 9.

- Vi kom lidt ind i kampen, efter vi kom bagud 1-0, og så havde vi faser i anden halvleg. Når vi først kom i gang, fungerede vores spil også, og vi kom også til lidt halvchancer, men i store dele af kampen, blev vi trykket for meget, også fordi vi lavede for mange fejl med bolden, og mistede enkle pasninger og tæmninger, sagde han.

 

Dagens Gossip