Ståle Solbakken: FCK er et bundhold nu

FC København roder rundt i bunden af Superligaen, efter at holdet måtte se sig slået 2-3 på udebane i Brøndby.

Og det får klubbens skuffede træner, Ståle Solbakken, til at kalde sit hold for et bundhold.

- Historisk set er vi en topklub, og nu er vi en bundklub. Så må vi arbejde ud fra det. Sådan er det, når du ligger, hvor vi ligger efter 10 kampe. Så er man bundhold, siger Solbakken efter kampen.

Han understreger samtidig, at fokus derfor lige nu ligger på at komme væk fra nedrykningsstregen, så den traditionsrige københavnerklub kan holde skindet på næsen i Superligaen.

- Vi skal væk fra den bund. Det er det, vi skal tænke på. Det er sket før, og det hjælper ikke at tage let på det. Det er kun os, der kan få os væk fra den, siger træneren, som led sit første nederlag siden FCK-comebacket i august.

- Jeg vidste jo, at det ville komme. Vi har jo tabt mange point de seneste kampe, og var ligaen sluttet for fem kampe siden, var vi røget ned.

FCK måtte endnu en gang i denne sæson se sig slået og vinke farvel til de vigtige point i tabellen, da mandskabet fra Brøndby søndag sænkede sidste års ligavinder.

I starten af anden halvleg var Brøndby foran 3-0, før løverne begyndte at bide fra sig med først et straffespark og efterfølgende mål fra indskiftede Toutouh.

Et rødt kort til københavnernes Pierre Bengtsson satte dog en stopper for fremdriften.

- Vi kørte kampen ved 3-2 og havde gode muligheder for at få en god slutspurt og skabte to store chancer, men det er klart, at det er meget svært, at du så skal afslutte med 10 mand, lyder det fra Ståle Solbakken.

Det røde kort er også tvivlsomt ifølge træneren.

- Hvis dommeren siger, at der er rødt kort på grund af nedsparkningen, så køber jeg den. Hvis han siger, at det er rødt kort, fordi vi fratager en målchance, så er det måske sværere at acceptere, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip