Ståle Solbakken raser over dommertrio efter 1-0-sejr

Skrevet af admin

21/05/2015

Dagens topnyheder

Hans hold havde netop vundet 1-0 over AaB, men det var noget helt andet, der optog FC Københavns træner, Ståle Solbakken, i minutterne efter onsdagens sejr i Telia Parken.

Nordmanden rettede hård kritik mod kampens dommere, der var anført af Jens Maae.

- Det er sjældent, jeg er forbandet over dommerne, men det er jeg i dag. De mødte ikke op, og det irriterer mig hensynsløst. Vi er klar, så skal dommerne også være det, siger Solbakken.

Han efterlyste en rød tråd i kendelserne og kunne slet ikke se, hvordan Daniel Amartey kunne få gult kort, da han faldt i straffesparksfeltet.

- Der findes ingen linje i kampen. Nogle bliver sparket ned, hvor der ingenting bliver dømt, mens der så bliver dømt for en masse små forseelser. Der er en masse nemme afgørelser, hvor der er fejldomme.

- Amartey fik gult kort, fordi han falder. Der er måske ikke straffespark, men der kan jo ikke dømmes gult kort, fordi han falder. Danske dommere er normalt gode, men det var de ikke her, lød svadaen.

Solbakken havde til gengæld stor ros til sine spillere. De har været igennem et hårdt program, fordi træneren grundet en lang række langtidsskader ikke har kunnet rotere blandt spillerne.

Alligevel vandt de forholdsvis simpelt 1-0 på et mål af Rurik Gislason i første halvleg.

- Det var en fantastisk præstation af spillerne. Vi har spillet med de samme spillere i lang tid, spillet pokalfinale, ligafinale, og alligevel holder vi en god modstander fra fadet. Vi har vundet seks af de seneste otte kampe. Det er stærkt i sådan en periode.

Solbakken skal finde nye løsninger til den næste kamp mod OB på mandag, fordi anfører Thomas Delaney fik et gult kort, der udløser en karantænedag.

Solbakken var heller ikke enig i dette gule kort, og hovedpersonen forstod det heller ikke.

- Jeg synes ikke, det var et stort frispark. Jeg havde i hvert fald begået hårdere, men jeg havde måske sparet op til det, siger Delaney.

/ritzau/