Stabile Club Brugge imponerer AaB's Belgien-ekspert

Hvis man går blot halvandet år tilbage, var der en tendens til, at danske klubhold havde et lille overtag på belgiere, når de to lande mødtes i europæiske klubturneringer.

Men den optur er det svært at få øje på i denne sæson, hvor Club Brugge først slog Brøndby klart og siden gjorde det af med FC København i efteråret.

Det er en udvikling, der kommer overraskende for AaB's "belgier" Thomas Enevoldsen, inden nordjyderne torsdag aften bliver sæsonens tredje danske klub, der skal prøve kræfter med Club Brugge i Europa Leagues 1/16-finale.

- De sidste par år har jeg ikke været vildt imponere af niveauet blandt de belgiske tophold. Jeg har ikke tænkt, at de var bedre end de danske. Det er de så i år.

- Club Brugge har været rigtig stærke. De har fundet en stabilitet, de ikke havde, da jeg var i Belgien. Dengang var de under opbygning, siger Thomas Enevoldsen, der er udlånt til AaB fra den belgiske klub Mechelen.

I sidste sæson slog Esbjerg det daværende førerhold i Belgien, Standard Liege, både ude og hjemme. Og året før vandt FC København over Club Brugge.

Men Brugge har gang i en ganske imponerende sæson, hvor holdet er gået ubesejret igennem gruppespillet i Europa League og samtidig fører den belgiske liga med fire points forspring ned til Anderlecht.

- Den belgiske liga er meget fysisk, hvor man lægger stor vægt på duelspillet. Mange af klubberne overlever primært på hård fight. Men der er nogle topklubber, der gerne vil spille fodbold, og dem hører Club Brugge til iblandt, fortæller Enevoldsen.

Den offensive midtbanespiller er meldt klar til torsdagens kamp, selv om han tidligere på måneden måtte rejse hjem fra AaB's træningslejr i Spanien i utide, fordi han havde problemer med en trædepude under den ene fod.

- Det er rart at komme hjem til Danmark, hvor det regner, og banerne er bløde. Banerne i Spanien var hårde som beton, og jeg fik smerter, så snart jeg begyndte at løbe.

- Men jeg har trænet fuldt med, siden truppen kom hjem fra træningslejren, siger Thomas Enevoldsen.

Den første kamp mellem AaB og Club Brugge spilles torsdag aften klokken 19. Der er returkamp i Belgien om en uge.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip