Stærk dollar rammer feriestemte danskere på pungen

Skrevet af admin

09/07/2015

Dagens topnyheder

Står der USA på sommerferiens flybillet i år, skal du regne med at grave lidt dybere i lommen end sidste år, når diverse Disneyfigurer og Apple-produkter ryger i indkøbskurven.

Helt præcist 22,9 procent dybere, viser en opgørelse over udviklingen i valutakurserne, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

Det betyder ifølge cheføkonom Jens Nyholm i Spar Nord, at en familie, der rejser til USA i to uger og bruger 1000 kroner om dagen, vil komme til at betale omkring 3800 kroner mere for deres tur i forhold til sidste år.

- Så det vil da kunne mærkes, siger Jens Nyholm.

Udsigten til de dyrere burgere har dog ikke lagt en dæmper på danskernes trang til at holde ferie "over there", oplever salgs- og marketingchef i FDM Travel, Jan Højborg-Henriksen.

- Vi har ikke mærket det i negativ retning, siger han.

- Jeg tror, at især når det kommer til de længere rundrejser, så er det så stor en rejse, at et udsving i kursen ikke vælter læsset. Måske skipper man en seværdighed eller spiser en burger frem for at gå på restaurant en aften, men vi har ikke en faldende kurve på rejser til USA, siger Jan Højborg-Henriksen.

Om den stærke dollar på langt sigt kan få indflydelse på USA-feriens prisskilt kan være svært at spå om, men også andre populære feriedestinationer som Dubai, Egypten og Thailand er ifølge Jens Nyholm i Spar Nord blevet dyrere.

- De lande kobler deres valuta tæt til dollaren, og derfor må rejsende til en populær vinterdestination som eksempelvis Thailand nok forberede sig på en pæn prisstigning i år, siger han.

Omkostningerne for en dansker i Thailand er nu omkring en sjettedel højere end sidste sommer, og ifølge Jens Nyholm er der ingen tegn på, at det forhold retter sig til fordel for den danske krone.

- Der er ballade på det kinesiske aktiemarked, der kan give regionale dønninger i Asien og trække thai bahten ned, men mest sandsynligt er det, at dollaren vil blive styrket yderligere i de næste tre til seks måneder, så vinterrejsen til Thailand bliver dyrere, siger han.

/ritzau/