Stærk interesse for nyt arkæologisk fund i Grækenland

I mange måneder har der i Grækenland været usædvanlig stor interesse for arkæologiske udgravninger i den nordlige del af landet. Det er en stor grav fra oldtiden, som vækker interesse, og der fremsættes spekulationer om, at det kan være Aleksander Den Stores familiegravsted.

Interesse for gravstedet, der hos nogle har været stærkere end for søndagens vigtige parlamentsvalg, blev skærpet, da der først blev afdækket en mur af marmor.

Derefter blev der fundet hovedløse sfinkser og andre statuer. Og så knogler.

Arkæologer siger, at det ikke er sandsynligt, at graven skulle være Den Alexander Stores familiegravsted, men det afgørende er, at der hersker ualmindelig stærk interesse for udgravningerne, hvor der er fundet knogler fra mindst fem forskellige personer, skriver flere græske aviser.

The New York Times siger, at det er som om grækerne "følger et arkæologisk reality show, som bortleder deres tanker fra landets dybe økonomiske krise".

Showet omfatter blandt andre premierminister Antonis Samaras, som hurtigt besøgte udgravningerne i Amphipolis i den græske region af Makedonien for at minde sine landsmænd om Alexander Den Stores epoke.

Samaras har senere fremvist steder for forbundskansler Angela Merkel.

- Der er tale om en vis form for udstilling af den nationale stolthed, men der er også visse nationalistiske undertoner, siger Yannis Hamilakis, professor i arkæologi ved Southamptons Universitet i England, og forfatter til en bog om Grækenlands forhold til dets ruiner.

Alexander den Store blev født 356 år før vor tidsregning og blev undervist af Aristoteles.

Han opbyggede et gigantisk rige, der strakte sig fra Grækenland over det nuværende Egypten og Syrien til Iran, Afghanistan og Pakistan. Alexander den Store døde i Babylon i 323 af en mystisk sygdom - en måned før han ville være fyldt 33 år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip