Stærk video: Grov vanrøgtsag i Polen rammer dansk hesteopdrætter

Det skriver polske Gazeta Poznan ifølge bt.dk.

Ifølge det polske medie er den danske hesteavlers dyr i Polen udsat for grov vanrøgt, og dyrenes tilstand er ifølge avisen så dårlig, at hestene mangler selv den mest basale pleje og fornødenheder og er tydeligt afmagrede.

Det har ført til, at cirka 100 af de 300 heste i Polen allerede er blevet fjernet af de veterinære myndigheder i landet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Vanrøgten er blandt andet dokumenteret med videoklip, der viser dyrenes opsigtsvækkende dårlige tilstand.

»Flere af hestene var ekstremt afmagrede og underernærede. Selv om der var et par heste i god stand, så manglede de bestemt mad, og bestanden var meget forsømt,« siger dyrlæge Thomas Jurkiewcz til Gazeta Poznan ifølge bt.dk.

Han har tilset hestene på stutteriet og tog beslutningen om at få de vanrøgtede dyr fjernet fra stedet.

Hesteopdrætteren avler danske varmblodsheste. En race, der organisatorisk hører under sammenslutningen Dansk Varmblod, som prinsesse Benedikte er protektor for, og som hendes datter, toprytteren og OL-medaljetageren prinsesse Nathalie, rider på.

LÆS OGSÅ: Måger holdt kvinde indespærret i fire dage

Sagen om den danske hesteavlers behandling af sine mange heste har vakt bestyrtelse blandt andre opdrættere i Polen.

»Hestene behøver ikke kun mad, men også kærlig pleje. De har brug for at blive vasket, kæmmet og redet. Kan sådan en stor flok virkelig passes forsvarligt af fire medarbejdere?« spørger Vladimir Chmielnik fra den lokale afdeling af en dyreværnsorganisation.

Hesteopdrætteren er i modsætning til de polske avlere ikke medlem af sammenslutningen Horse Breeders Association of Wielkopolska. Derfor er det begrænset, hvad sammenslutningen kan gøre over for den danske opdrætter.

Ifølge Gazeta Poznan har danskeren fået en måned til at få sin afdeling i Polen på fode, så de mange hestes tilstand og pleje bliver tilfredsstillende og lever op til den krævede standard.

Bt.dk har - indtil videre forgæves - forsøgt at få en kommentar fra danskeren til vanrøgtsagen.

En staldpige filmede de vanrøgtede heste i Polen - se videoen herunder. Vi advarer om stærke billeder. 

 

Dagens Gossip