Stærke mænd foretrækker stærk mad

Sådan skriver Quartz.com.

Forskere fra universitet i Grenoble har fundet frem til, at mænd som foretrække stærk mad, også har tendens til at have et højt niveau af testosteron.

I undersøgelsen, som netop er udgivet i Physiology and Behavior, blev 114 mænd mellem 18 og 44 år udspurgt om deres præferencer om stærk mad. Herefter blev de bedt om at krydre en tallerken med kartoffelmos med både pebersauce og salt.

Forskerne kunne herfra betragte, at der var et forhold mellem den mængde stærk krydderi, som mændene brugte og deres testosteronniveau. Mændene havde simpelthen en større præference for stærk mad, hvis de havde et højt niveau af testosteron. Ligeledes fandt forskerne ud af, at der ikke var nogen forbindelse mellem testosteron og saltet mad.

Det er dog stadig svært at give et definitivt svar på forholdet mellem testosteron og stærk mad, da kultur og etnicitet spiller en stor rolle. I kulturer, hvor stærk mad og maskulinitet typisk forbindes, kan mænd ofte føle sig presset til at bruge ekstra meget af den stærke krydderi.

 

Dagens Gossip