Staten køber Haderslev Sygehus

Skrevet af John Meyer

02/04/2013
Handelen gik igennem på regionsrådsmødet efter at aftalen i marts blev godkendt i Freja Ejendommes bestyrelse. Købssummen lyder på 30 mio. kr. Hertil kommer en deling af et eventuelt overskud ved videresalg på 60 pct. til Region Syddanmark og 40 pct. til Freja Ejendomme. - Jeg er meget tilfreds med, at vi er lykkedes med at finde en god køber til sygehuset i Haderslev. Freja Ejendomme har stor ekspertise inden for køb og salg af bygninger, som skal anvendes på en ny måde, og selskabet er garant for, at der kommer liv og aktivitet i området til gavn for byen og lokalområdet, siger regionsrådsformand Carl Holst (V). Tilfredshed hos kommunen Hos Haderslev Kommune er der også glæde over, at man nu kender skæbnen for bygningerne på Skallebækvej. - I Haderslev Kommune ser vi frem til, at Freja Ejendomme skal udvikle Haderslev Sygehus-området til nye aktiviteter. Vi er klar til at samarbejde om opgaven og mener, at beliggenheden tæt på by, natur og motorvej må være attraktiv, siger 1. viceborgmester i Haderslev, H.P. Geil (V).

Mest læste i dag

Handelen gik igennem på regionsrådsmødet efter at aftalen i marts blev godkendt i Freja Ejendommes bestyrelse. Købssummen lyder på 30 mio. kr. Hertil kommer en deling af et eventuelt overskud ved videresalg på 60 pct. til Region Syddanmark og 40 pct. til Freja Ejendomme.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi er lykkedes med at finde en god køber til sygehuset i Haderslev. Freja Ejendomme har stor ekspertise inden for køb og salg af bygninger, som skal anvendes på en ny måde, og selskabet er garant for, at der kommer liv og aktivitet i området til gavn for byen og lokalområdet, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Tilfredshed hos kommunen

Hos Haderslev Kommune er der også glæde over, at man nu kender skæbnen for bygningerne på Skallebækvej.

- I Haderslev Kommune ser vi frem til, at Freja Ejendomme skal udvikle Haderslev Sygehus-området til nye aktiviteter. Vi er klar til at samarbejde om opgaven og mener, at beliggenheden tæt på by, natur og motorvej må være attraktiv, siger 1. viceborgmester i Haderslev, H.P. Geil (V).