Staten snupper halvdelen af kassedamens løn

Det er den liberale tænketank Cepos, som har lavet beregningerne for Søndagsavisen.

En person, der tjener 260.000 om året betaler ifølge Cepos 33,7 procent i skat. Herefter vil 16,3 procent af de 260.000 kroner blive brugt til at betale moms og afgifter på dagligdags forbrugsvarer.
Søndagsavisen har vist beregningerne til Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som er enigt i tallene.

- Det betyder, at en kassedame faktisk skal betale cirka halvdelen af sine hårdt tjente penge tilbage til staten. Det er for meget. Vi er det OECD-land, hvor borgerne betaler mest til staten, siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom og vicedirektør i Cepos.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ser anderledes på det:

- Man skal tænke over alle de ting, som vi får for de penge. Vi har for eksempel gratis ældrepleje og gratis skoler,” siger Lars Andersen, som er direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Cepos' beregninger er lavet ud fra gennemsnitstal. Den enkelte dansker kan ligge både lidt lavere og lidt højere afhængigt af personens forbrug. Desuden har Cepos taget udgangspunkt i en enlig person uden børn og renteudgifter, så eventuelle fradrag ikke er regnet med.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip