Statoil har gjort betydeligt oliefund i Nordsøen

Statoil har gjort flere nye oliefund i Krafla-området i nærheden af Oseberg Sør-feltet, hvilket er tegn på, at der fortsat er store vækstmuligheder i Nordsøen, pointerer det norske olieselskab.

Foreløbig er størrelsen på fundene beregnet til at være mellem otte og 13 millioner standardkubikmeter olieekvivalenter, der kan udvindes, skriver norske Oljedirektoratet.

Olieekvivalenter bruges, når olie, gas, kondensat og flydende naturgas skal opsummeres. Begrebet er enten knyttet til den energimængde, der bliver frigivet ved forbrænding af de forskellige petroleumstyder eller til salgsværdierne, så de kan sammenlignes med olie.

Statoil og partnerne vil overveje muligheden for at udvinde dette fund sammen med andre fund i området.

- Det er en meget betydelig volumen for et modent område på norsk sokkel, siger Irene Rummelhoff, Statoils søgedirektør på norsk sokkel.

Et modent område er betegnelsen for et område, hvor der allerede er udvundet olie med konventionelle metoder. Ny teknik har gjort det muligt at udvinde hidtil uudnyttede ressourcer.

Statoil er operatør for eftersøgningstilladelsen og har en ejerandel på 50 procent. Svenska Petroleum Exploration AS og Det norske oljeselskap ASA ejer hver 25 procent.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip