Statsadvokat opgiver voldssag om Solhaven

Statsadvokaten i Viborg har besluttet ikke at anke dommen, hvor 12 mænd fra opholdsstedet Solhaven blev frifundet for vold mod 20 unge.

Retten i Aalborg frifandt forstander Søren Virenfeldt og 11 ansatte for samtlige anklager om mishandling, ulovlig tvang og vold mod de mange anbragte unge 28. januar.

Frifindelsen kom efter en maratonlang retssag med over 50 retsmøder.

Retten fastslog, at der ikke var beviser for tiltalen.

Mange af de unge har forklaret troværdigt og detaljeret om det, de mente at have været udsat for. Men deres forklaringer kan ikke stå alene som bevis, sagde retten.

Der var stort set ingen vidner, der ikke havde forbindelse til enten de unge eller de tiltalte. Og der var heller ingen tekniske beviser.

Undervejs i sagen har forsvarerne beskyldt politiet for overfladisk efterforskning.

Solhaven med hovedsæde i Farsø gik konkurs som følge af straffesagen, og Søren Virenfeldt har varslet, at der kommer et erstatningskrav i "millionstørrelsen."

Ved frifindelsen var cirka 130 tilhørere mødt op i retslokalet i Aalborg, hvor afgørelsen blev modtaget med kontante klapsalver.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip