Statskassen betaler for 2,9 millioner danskeres indkomst

Den danske statskasse punger mange milliarder ud til næsten tre millioner danskere, der får deres penge fra det offentlige.

Faktisk er det nu 2,9 millioner danskere, der har indtægten fra statskassen.

Enten fordi de gør et godt stykke arbejde for det offentlige - eller fordi de er på overførselsindkomst.

Det svarer til hver tredje over 18 år, der på denne måde er økonomisk afhængig af statskassen, skriver epn.dk.

Og cheføkonom for den liberale tænketank Cepos, Mads Lundby Hansen, mener tallet vil stige de kommende år.

Det mener han ikke er sundt, da de offentlige udgifter på den måde øges - samtidig med at antallet af ansatte i den private sektor er på vej ned.

- Det har medført, at vi i dag har verdens største skattetryk i Danmark. Det er en udvikling, der har en række negative konsekvenser. Det svækker virksomhedernes konkurrenceevne, gør det svært at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, og det gør det sværere at afsætte varer. Grundlæggende betyder det høje skatteniveau, at det er mindre attraktivt at arbejde og investere, siger Mads Lundby Hansen.

Regnestykket afvises dog af de radikales finansordfører Sophie Carsten Nielsen.

- Man kan ikke bare lægge de to i én grød. Offentligt ansatte er jo blandt andet forskere og professorer, der skaber ny viden og vækst. SU-modtagere, der står for en stor del af den post, er fremtidens vækst, siger hun.
34.000 flere næste år, siger hun til epn.dk.

Sophie Carsten Nielsen erkender dog, at det er problematisk at så mange danskere modtager offentlige ydelser, men hun mener regeringens reformer vil afhjælpe problemet.

Cepos venter, at antallet af offentligt forsørgede vil stige med yderligere 34.000 personer i 2014.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip