Statsministeren afviser krise-rokade

»Politik handler om politik, og en rokade ændrer selvfølgelig ikke ved det. Vi har valgt at rokere rundt, fordi der har været en interesse fra både SF og Socialdemokraterne om at skifte poster, og det har vi nu gjort,« siger hun ifølge dr.dk.

Statsministeren henviser til, at SFs formand og nu afgående erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) ønskede posten som socialminister, mens Socialdemokraterne selv ville have erhvervsministeriet under sig, skriver dr.dk.

Da Socialdemokraterne, De Radikale og SF for to år siden vandt regeringsmagten, havde de tre partier sammenlagt 43,5 procent af stemmerne. Siden er især Socialdemokraterne og SF gået tilbage, og ifølge den seneste Epinion-måling står regeringen nu til at opnå 31,3 procent af stemmerne, skriver dr.dk.

Det har fået flere til at spekulere i, at dårlige meningsmålinger var årsag til ministerrokaden.

»Man kan ikke skele til meningsmålinger hele tiden. Jeg forholder mig til, hvad Danmark har brug for. Og vi har brug for at få styr på økonomien,« siger statsministeren til TV Avisen.

Med dagens rokade forlod den nu tidligere fødevareminister Mette Gjerskov (S) og den tidligere transportminister Henrik Dam Kristensen (S) regeringen. Henrik Sass Larsen (S) er ny erhvervs- og vækstminister, mens Pia Olsen Dyhr (SF) blev ny transportminister. Karen Hækkerup (S) blev ny fødevareminister, Nick Hækkerup (S) blev ny europa- og handelsminister og Nicolai Wammen (S) blev ny forsvarsminister.

 

Dagens Gossip