Statsrevisorer vil til bunds i solcellesag

De politisk valgte statsrevisorer lægger op til en tilbundsgående undersøgelse af forløbet omkring solcellesagen.

Den kulegravning, som klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) har igangsat i sit eget ministerium, er langt fra nok. Statsrevisorerne vil have Rigsrevisorerne ind i sagen, skriver Berlingske.

- I løbet af det seneste par uger er det kun blevet endnu mere væsentligt, at vi kommer til bunds i det rod, Martin Lidegaard har i sit ministerium, siger Venstre statsrevisor, Kristian Jensen, til avisen.

De seks statsrevisorer holder sit næste møde 21. august, men det kan Kristian Jensen ikke vente på. Han ønsker allerede nu at forberede Rigsrevisionen på, at den kan indstille sig på at skulle ind i sagen.

SF's Peter Larsen, der er formand for statsrevisorerne, vil også have solcellesagen grundigere belyst.

- Man må stærkt formode, at vi på det næste statsrevisormøde i august beslutter, at der skal foretages en undersøgelse. Det her ser langt fra kønt ud. Der har været sager, hvor der er lavet undersøgelser på et betydeligt spinklere grundlag, siger Peter Larsen til Berlingske.

De Radikales statsrevisor, Klaus Frandsen, vil også have en bredere undersøgelse, end den som partifællen Martin Lidegaard har iværksat.

Men Klaus Frandsen mener, en granskning skal omfatte beslutningen i 2010 om at lade støtten til solceller indgå i virksomhedsskatteordningen.

Dermed antyder han, at den tidligere VK-regering også har et ansvar, ifølge Berlingske.

Martin Lidegaard finder det helt naturligt, at Rigsrevisorerne kigger på sagen, siger ministeren til avisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip