Stein Bagger sigtet for ny svindel under udgang fra fængsel

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, i daglig tale Bagmandspolitiet, har sigtet tidligere IT Factory-direktør Stein Bagger for dokumentfalsk og underslæb i en ny sag om påstået svindel. Det bekræfter Stein Baggers advokat, Anders K. Németh, over for BT.

»Det er korrekt, at Bagger er sigtet for overtrædelse af sin rettighedsfrakendelse, underslæb og dokumentfalsk. Både Stein Bagger og jeg har sådan set fuld respekt for, at Bagger - i lyset af hans tidligere sag - må tåle ekstra opmærksomhed fra politiets side, men jeg må nu ærligt tilføje, at sigtelserne forekommer os ret uforståelige, og at jeg ikke mener, at der er grundlag for at dømme Bagger,« siger Németh til BT.

Stein Bagger er sigtet for at have begået underslæb og dokumentfalsk, da han i 2012 - som led i sin udslusning fra fængslet - var i praktik i virksomheden Dansk-Selfstorage.dk, der tilbyder opbevaring til private.

Det er Bagmandspolitiets mistanke, at Bagger reelt ikke bare var praktikant, men reelt var med til at drive og lede virksomheden - derfor blev Bagger i 2012 sigtet for at overtræde det forbud, en såkaldt »rettighedsfrakendelse, han tidligere har fået mod at »træffe ledelsesbeslutninger« i et firma, og siden er så fulgt to nye sigtelser for underslæb og dokumentfalsk.

Advokat Anders K. Németh oplyser, at Stein Bagger nægter sig skyldig i alle tre forhold og advokaten har taget det usædvanlige skridt at kræve sagen indbragt for retten så hurtigt som muligt, selvom Bagmandspolitiet, der efterforsker sagen, endnu ikke har tiltalt Bagger.

»Vi har mistet tålmodigheden med politiet. Bagger synes, det er ubehageligt at være sigtet for noget, han ikke har begået, og han og jeg vil gerne have sagen fremmet og afsluttet, siger advokat Anders Németh.

Stein Bagger blev i 2009 idømt syv års fængsel for dokumentfalsk og bedrageri for op imod en milliard kroner i IT Factory.

 

Dagens Gossip