Stenkast mod politiet efter frifindelse af Zimmerman

Ifølge politiet blokerede demonstranterne flere trafikknudepunkter. Da ordensmagten viste sig blev, der enkelte steder kastet med sten mod betjentene.

Demonstranterne er gået på gaden for at vise deres utilfredshed med dommen over vagtmanden George Zimmerman fra Florida, der natten til søndag dansk tid blev frikendt for drabet på den ubevæbnede, sorte teenager Trayvon Martin i februar sidste år.0

Også på USAs østkyst var der søndag demonstrationer mod frifindelsen. Mest omsiggribende i New York, hvor et større folkeligt opløb begyndte i den sydlige ende af Manhattan. I takt med at menneskemængden bevægede sig mod lyshavet på Times Square, stødte flere demonstranter til, og ifølge AFP var der tale om adskillige tusinde mennesker. En af dem frisøren Carli VanVoorhis:

»Manden var bevæbnet, det var knægten ikke, og nu slipper manden med pistolen. Hvis vi siger, at det ikke er racespørgsmål, så ville vi lyve,« siger hun.

Flere af demonstranter havde iført sig T-shirts med teksten »Jeg er sort. Lad være med at skyde«.

Flere iagttagere har frygtet, at dommen kan føre til raceuroligheder, men flertallet af demonstrationerne har hidtil været fredelige.

Umiddelbart efter dommen opstod spontane protester på tværs af USA. Samtidig opfordrede præsident Barack Obama alle amerikanere til at forholde sig i ro.

 

Dagens Gossip