Stille i Syrien efter våbenhvile er indledt

Situationen i Syrien er rolig fredag morgen, efter at landets regeringshær og den største oprørsstyrke er blevet enige om en fire dage lang våbenhvile under den muslimske højtid, Eid al-Adha, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Roen har sænket sig efter en nat med voldsomme kampe og skyderier i hele landet, siger den London-baserede menneskerettighedsgruppe videre.

Syriens stats-tv har fredag vist billeder af præsident Bashar al-Assad, der deltager i morgenbønnen, der markerer indledningen på højtiden, i en moské i Damaskus. Han smilede og virkede afslappet, mens han sludrede med andre troende.

Observatoriet siger, at der har været kampe i nattens løb i hele landet, heriblandt i Damaskus-området, i Syriens kommercielle centrum i Aleppo og i den centrale del af landet i nærheden af grænsen til Libanon.

Våbenhvilen er en følge af et initiativ fra FN's og Den Arabiske Ligas fredsudsending Lakhdar Brahimi.

Såvel regimets som den største oprørsstyrke, Den Fri Syriske Hær, er blevet enige om midlertidigt at lægge våbnene, men forbeholder sig retten til at besvare enhver form for angreb fra den anden side.

Hvis våbenhvilen holder, selv om det kun er midlertidigt, så vil det være det første rigtige gennembrud i forsøgene på at få bragt den 19 måneder lange konflikt til ophør. Ifølge menneskerettighedsgruppen har borgerkrigen kostet over 35.000 mennesker livet i Syrien.

Kilde: AFP

 

 

Dagens Gossip