Stine Brix bliver medlem af Folketingets Præsidium

Enhedslistens folketingsgruppe har konstitueret sig efter valget. Det gav en prestigefyldt post til gruppeformand Stine Brix, som nu indtræder i Folketingets Præsidium i stedet for Per Clausen.

Dermed skal hun samarbejde tæt med den kommende formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard, som Enhedslisten ikke støtter.

- Vi er bekymret for, om hele Folketingets interesser bliver varetaget, og om formanden kontrollerer og er i haserne på den regering, som hendes parti støtter, lød det torsdag fra Enhedslistens Pernille Skipper.

Enhedslistens har igen fået posten i præsidiet, fordi man efter valget er blevet det fjerde største parti i Folketinget. Det berettiger også til en post i Folketingets særlige kontroludvalg, som holder øje med efterretningstjenesterne.

Den går igen til Pernille Skipper, der også fortsætter som partiets retsordfører.

I det hele taget er det småt med ændringer i Enhedslisten, hvor Johanne Schmidt-Nielsen helt som ventet fortsætter som partiets politiske ordfører.

Ved valget markerede Johanne Schmidt-Nielsen sig med det tredjehøjeste stemmetal. Hendes 40.425 personlige stemmer blev kun overgået af Kristian Thulesen Dahl (DF) og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Selvom Enhedslisten - i modsætning til andre partier ikke har en formand eller partileder - betyder konstitueringen, at det fortsat vil være Johanne Schmidt-Nielsen, der repræsenterer partiet i eksempelvis Folketingets spørgetime og andre store debatter for partiledere.

Selvom det er småt med ændringerne i "toppen" af partiet, får gruppeledelsen dog et nyt medlem. Nyvalgte Pelle Dragsted, der tidligere var partiets politiske rådgiver, træder ind i gruppeledelsen og får samtidig den centrale post som finansordfører.

Dermed afløser han partiets tidligere finansordfører Frank Aaen, som på grund af Enhedslistens særlige rotationsregler ikke kunne stille op ved folketingsvalget.

Rotationsprincippet var også grunden til, at Enhedslistens tidligere gruppeformand Per Clausen måtte opgive sin plads i Folketinget.

På ordførerposterne er den mest markante ændring, at Finn Sørensen overtager posten som arbejdsmarkedsordfører fra Christian Juhl.

Dermed vil Finn Sørensen formentlig skulle kæmpe en del af kampene for Enhedslisten, når dagpengekommissionen i efteråret er klar med dens anbefalinger til en ny indretning af dagpengesystemet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip