Stjålen dansk træpony er et viralt hit

»Som streetartist lever man jo af opmærksomheden, og jeg vil gerne forsætte med at lave, hvad jeg gør. Derudover filmer jeg altid, når jeg laver noget sjovt og poster det på Youtube. Filmen blev engelsk-tekstet, så den kunne nå et større publikum, hvilket den også gjorde,« siger Thomas Dambo.

Han byggede den lyserøde træhest af genbrugsmateriale, som en del af en joke imellem sig selv og sin kæreste. Ponyen blev tirsdag i sidste uge placeret på Sifs Plads i København, men var forsvundet igen onsdag morgen. Derfor iværksatte Thomas Dambo en større efterforskning. Først gennem plakater på lygtepæle i nærområdet, og derefter på Facebook. Alle henvendelser pegede i retning af én gerningsmand, så han opsøgte hestetyven og fik fredeligt sin hest tilbage. Hele forløbet filmede gadekunstneren selv, og med de engelske undertekster, er videoen noget vidt omkring. Filmen bliver mange steder brugt som et eksempel på, hvordan man fredeligt løser en situation, og et eksempel på god attitude.

»Det er jo en sjov historie, og det hele startede som en joke, for eksempel med mine efterlysninger af hesten på gaden. Det er stadig en joke, men det er fedt at kunne formidle et positivt budskab som genbrug på en sjov måde,« siger han.

Responsen på filmen om den stjålne hest har været positiv. På den amerikanske blog Gawker kan man således læse: »Dette får mig til at ville hoppe på et fly til København med det samme. En af de bedste byer i verden«.

Imens succesen på Youtube fortsætter, leder ponyen nu efter nye trygge omgivelser at bo i.

 

Dagens Gossip