To stjålne trækkere og køletrailere fundet i Tyskland

Snarrådige og opmærksomme danske chauffører og en hurtig reaktion fra politiet sikrede i weekenden værdier for to millioner kroner.

To trækkere og to køletrailere til en værdi af i alt to millioner kroner blev stjålet fra den plads, vognmand Finn Rams fra Hirtshals havde parkeret dem på i weekenden.

Tyveriet blev meldt rundt til danske vognmænd og chauffører og søndag blev en af vogntogene så spottet på motorvejen i Tyskland af en dansk chauffør fra et firma i Hanstholm. Han meldte tilbage i systemet til vognmanden, som kontaktede Syd- og Sønderjyllands Politi i Padborg, Udlændingekontrolafdelingen, i daglig tale bare kaldet UKA. UKA er specialiseret i efterforskning af netop grænseoverskridende kriminalitet.

UKA har et nært samarbejde med tysk politi, som hurtigt var efter lastbilerne og fik stoppet dem begge syd for Neumünster. I og omkring lastbilerne blev to litauiske mænd på 21 og 44 år anholdt. Lastbilerne viste sig at være blevet udstyret med litauiske nummerplader.

Vognmanden i Hirtshals får sine vogntog tilbage. De to litauere skal nu udleveres til politiet i Danmark.

- Det er en uvurderlig hjælp, vi på den måde får fra de mange danske chauffører og vognmænd, som hjælper hinanden med at holde udkig efter stjålne lastbiler, sættevogne og trailere i udlandet, siger politikommissær Eskild Bossen fra UKA.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip