To stjålne trækkere og køletrailere fundet i Tyskland

Snarrådige og opmærksomme danske chauffører og en hurtig reaktion fra politiet sikrede i weekenden værdier for to millioner kroner.

To trækkere og to køletrailere til en værdi af i alt to millioner kroner blev stjålet fra den plads, vognmand Finn Rams fra Hirtshals havde parkeret dem på i weekenden.

Tyveriet blev meldt rundt til danske vognmænd og chauffører og søndag blev en af vogntogene så spottet på motorvejen i Tyskland af en dansk chauffør fra et firma i Hanstholm. Han meldte tilbage i systemet til vognmanden, som kontaktede Syd- og Sønderjyllands Politi i Padborg, Udlændingekontrolafdelingen, i daglig tale bare kaldet UKA. UKA er specialiseret i efterforskning af netop grænseoverskridende kriminalitet.

UKA har et nært samarbejde med tysk politi, som hurtigt var efter lastbilerne og fik stoppet dem begge syd for Neumünster. I og omkring lastbilerne blev to litauiske mænd på 21 og 44 år anholdt. Lastbilerne viste sig at være blevet udstyret med litauiske nummerplader.

Vognmanden i Hirtshals får sine vogntog tilbage. De to litauere skal nu udleveres til politiet i Danmark.

- Det er en uvurderlig hjælp, vi på den måde får fra de mange danske chauffører og vognmænd, som hjælper hinanden med at holde udkig efter stjålne lastbiler, sættevogne og trailere i udlandet, siger politikommissær Eskild Bossen fra UKA.

 

Dagens Gossip