Stjerner in spe

21/05/2013 21:04

BNB

Nyheder
Michael Valgren og team-kollega Jesper Hansens kørsel er ikke gået ubemærket hen i det store udland, hvor Tour-kongen Bradley Wiggins’ Team Sky ikke lægger skjul på interessen for de danske stjernefrø, som igen i år fører sig succesrigt frem.Det bekræfter Team Skys tekniske direktør Carsten Jeppesen overfor BT.- En rytter som Michael Valgren brænder ligesom igennem. Og jeg tror bestemt ikke, at vi er det eneste hold, der har kig på ham, siger Jeppesen.Valgren har i denne sæson vundet U23-udgaven af Liége-Bastogne-Liége for andet år i træk og netop snuppet den samlede sejr i etapeløbet Fléche du Sud. Alt rigeligt til at få iagttagere i cykelkredse til at spærre øjnene op.Når et hold som Team Sky tager pulsen på den danske talentmasse, er det dog ikke bare statistikker, der granskes igennem. Også cykelopdragelsen vejes og vurderes.- Det var Rod Ellingworth (sportslig leder, red.), der spurgte til Valgren. Og som dansker kan jeg så give mit besyv med, for jeg ved, at når en ung rytter har kørt for Michael Skelde på team Cult, er ’uddannelsen<saxo:ch value="226 128 153"/> i orden. En rytter som Michael Valgren har lært at køre cykelløb, og han ved, hvordan man arbejder for andre på holdet også, pointerer Jeppesen.Jesper Hansen har ligesom Team Cult-kollega Valgren allerede været inviteret med af Bjarne Riis på Team Saxo-Tinkoffs træningslejr og interessen fra det danskbaserede mandskab vejer tungt til.Saxo vigtig- Saxo-Tinkoff vil altid være en vigtig spiller for enhver dansk rytter. Men jeg synes også Team Sky vil være et fint hold at komme til, for det ser ikke ud til, at de ’mister<saxo:ch value="226 128 153"/> deres talenter, men tværtimod udvikler dem yderligere, mener Team Cults sportslige leder Michael Skelde, som dog forsøger at få sin talentfulde duo til bare at køre endnu hurtigere på cykel.- Man skal ikke være professionel for enhver pris. Det skal nok komme, hvis talentet er der. Michael og Jesper skal vinde nogle flere cykelløb frem for at tænke på, hvor de skal køre næste år. Og så skal de være modne til at tage springet. Men jeg ved, at vi kun har dem til låns, fastslår Skelde.

Mest læste i dag

Michael Valgren og team-kollega Jesper Hansens kørsel er ikke gået ubemærket hen i det store udland, hvor Tour-kongen Bradley Wiggins’ Team Sky ikke lægger skjul på interessen for de danske stjernefrø, som igen i år fører sig succesrigt frem.

Det bekræfter Team Skys tekniske direktør Carsten Jeppesen overfor BT.

- En rytter som Michael Valgren brænder ligesom igennem. Og jeg tror bestemt ikke, at vi er det eneste hold, der har kig på ham, siger Jeppesen.

Valgren har i denne sæson vundet U23-udgaven af Liége-Bastogne-Liége for andet år i træk og netop snuppet den samlede sejr i etapeløbet Fléche du Sud. Alt rigeligt til at få iagttagere i cykelkredse til at spærre øjnene op.

Når et hold som Team Sky tager pulsen på den danske talentmasse, er det dog ikke bare statistikker, der granskes igennem. Også cykelopdragelsen vejes og vurderes.

- Det var Rod Ellingworth (sportslig leder, red.), der spurgte til Valgren. Og som dansker kan jeg så give mit besyv med, for jeg ved, at når en ung rytter har kørt for Michael Skelde på team Cult, er ’uddannelsen<saxo:ch value="226 128 153"/> i orden. En rytter som Michael Valgren har lært at køre cykelløb, og han ved, hvordan man arbejder for andre på holdet også, pointerer Jeppesen.

Jesper Hansen har ligesom Team Cult-kollega Valgren allerede været inviteret med af Bjarne Riis på Team Saxo-Tinkoffs træningslejr og interessen fra det danskbaserede mandskab vejer tungt til.

Saxo vigtig

- Saxo-Tinkoff vil altid være en vigtig spiller for enhver dansk rytter. Men jeg synes også Team Sky vil være et fint hold at komme til, for det ser ikke ud til, at de ’mister<saxo:ch value="226 128 153"/> deres talenter, men tværtimod udvikler dem yderligere, mener Team Cults sportslige leder Michael Skelde, som dog forsøger at få sin talentfulde duo til bare at køre endnu hurtigere på cykel.

- Man skal ikke være professionel for enhver pris. Det skal nok komme, hvis talentet er der. Michael og Jesper skal vinde nogle flere cykelløb frem for at tænke på, hvor de skal køre næste år. Og så skal de være modne til at tage springet. Men jeg ved, at vi kun har dem til låns, fastslår Skelde.