Stjernerytter skifter til Saxo Bank

Cykelrytteren Matti Breschel vender fra næste sæson tilbage til Bjarne Riis' cykelhold, Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Danskeren har de seneste to år kørt for det hollandske hold Rabobank.

- Når alt kommer til alt, var beslutningen ikke specielt svær, selv om jeg har haft det rigtig godt hos Rabobank, siger Matti Breschel til Saxo Bank-Tinkoff Banks hjemmeside.

- Jeg har store ambitioner, og jeg er overbevist om, at Bjarne og holdet er de helt rigtige til at hjælpe mig videre, siger Matti Breschel.

Danskeren havde stor succes, da han senest kørte for det danske cykelhold.

I 2008 vandt Matti Breschel bronze i linjeløbet ved VM på landevej, og to år senere sikrede han sig sølv ved VM.

Og selv efter skiftet til det hollandske hold bevarede Breschel kontakten til Riis og det hold, hvor han også kørte i sæsonerne 2005 til og med 2010.

- Over de seneste to år har jeg også altid holdt kontakten og dialogen med Bjarne, og nu, da jeg havde muligheden for at komme tilbage, ville jeg ikke lade den glippe, siger han.

- I sidste ende er det her, jeg føler mig hjemme. Jeg er superglad for at komme tilbage til Saxo Bank-Tinkoff Bank, og jeg glæder mig virkelig meget til den næste sæson allerede, siger Matti Breschel.

Den 28-årige rytter har i år vundet en etape i Vuelta a Burgos, og han blev nummer tre i Gent-Wevelgem.

Matti Breschel blev også nummer ni i en af de helt store forårsklassikere Flandern Rundt.

Saxo Bank-Tinkoff Bank annoncerede i sidste uge, at holdet hentede den italienske sprinter Daniele Bennati til holdet forud for den kommende sæson. Og nu har holdet altså også fået papir på Matti Breschel.

Til gengæld siger Bjarne Riis og Saxo Bank-Tinkoff Bank farvel til en anden klassikerrytter i skikkelse af Nick Nuyens efter denne sæson.

 

Dagens Gossip