Stockholm stod i flammer for femte nat i træk

24/05/2013 10:46

BNB

Nyheder
Ifølge flere svenske medier blev en politistation og to skoler sat i brand, og i alt rykkede politiet i Stockholm ud 70 gange. Aftonbladet skriver, at udrykningerne førte til 16 anholdelser, og at de pågældende personer alle er mellem 14 og 21 år.En anden politistation fik adskillige vinduer smadret, og i bydelene Norsborg, Tensta, Jordbro og Hagsätra blev 30 biler sat i brand.For at kunne håndtere urolighederne i hovedstaden beder landspolitiet fredag rigspolitistyrelsen om forstærkninger fra andre distrikter i Sverige, skriver Svenska Dagbladet.Urolighederne i Stockholm og forstæderne til byen begyndte søndag i kølvandet på drabet på en 69-årige mand, der havde indvandrerbaggrund. Han blev dræbt, da han truede betjente med en machete. Det har ført til beskyldninger om racisme og har skabt røre i indvandrermiljøet. Flere svenske kommentatorer har efterfølgende fremhævet, at uroen bunder i sociale problemer.Jörgen Ohlsson, som er chef for politiets ungdomssektion i Solna, har forklaret, at de unge »fører en form for guerillakrig«.»De unge laver nålestik, hvor de sætter biler og skoler i brand. De er maskerede, forsvinder hurtigt og gør det igen og igen. Der er smalle gader og mange gangbroer i områderne. Det er vanskeligt at køre med politi­biler og svært at fange dem,« har han udtalt til svenske medier.

Mest læste i dag

Ifølge flere svenske medier blev en politistation og to skoler sat i brand, og i alt rykkede politiet i Stockholm ud 70 gange. Aftonbladet skriver, at udrykningerne førte til 16 anholdelser, og at de pågældende personer alle er mellem 14 og 21 år.

En anden politistation fik adskillige vinduer smadret, og i bydelene Norsborg, Tensta, Jordbro og Hagsätra blev 30 biler sat i brand.

For at kunne håndtere urolighederne i hovedstaden beder landspolitiet fredag rigspolitistyrelsen om forstærkninger fra andre distrikter i Sverige, skriver Svenska Dagbladet.

Urolighederne i Stockholm og forstæderne til byen begyndte søndag i kølvandet på drabet på en 69-årige mand, der havde indvandrerbaggrund. Han blev dræbt, da han truede betjente med en machete. Det har ført til beskyldninger om racisme og har skabt røre i indvandrermiljøet. Flere svenske kommentatorer har efterfølgende fremhævet, at uroen bunder i sociale problemer.

Jörgen Ohlsson, som er chef for politiets ungdomssektion i Solna, har forklaret, at de unge »fører en form for guerillakrig«.

»De unge laver nålestik, hvor de sætter biler og skoler i brand. De er maskerede, forsvinder hurtigt og gør det igen og igen. Der er smalle gader og mange gangbroer i områderne. Det er vanskeligt at køre med politi­biler og svært at fange dem,« har han udtalt til svenske medier.