Stod Thorning-parret selv bag homorygtet?

Nye oplysninger på dag 11 i Skattesagskommissionen tyder på, at Thorning-parrets tidligere revisor alligevel ikke var den direkte kilde til rygtet om, at Thornings mand, Stephen Kinnock, skulle være biseksuel.

Revisor Frode Holm har ellers selv forklaret, at han stod bag rygtet, som han i øvrigt senere har beklaget og kaldt et tænkt argument for, hvorfor Thorning og Kinnock ikke ønskede at deltage i et møde med Skat København om Kinnocks skattesag.

Men torsdag havde Skat Københavns direktør, Erling Andersen, en markant anden udlægning af den flig af den spegede sag.

Her fortalte han, at Frode Holm på et møde hos Skat København 26. august 2010 løftede sløret for, hvem der havde fortalt ham om Kinnocks seksualitet.

- Han siger direkte, at Kinnock er biseksuel, og hun (Thorning, red.) vil under ingen omstændigheder sidde hos jer (Skat København, red.) og redegøre for deres personlige forhold.

- Han siger, at han, siden han påtog sig sagen, har været orienteret om, at Kinnock er biseksuel. Det fik han oplyst af vedkommende, som tog kontakt til ham, forklarede Erling Andersen.

Mere nåede Erling Andersen dog ikke fortælle, før han blev afbrudt af kommissionens formand, landsdommer Lars E. Andersen, der kort tid efter besluttede at lukke dørene af frygt for, at nye private oplysninger om Thorning-parret skulle komme frem.

Men netop oplysningen om, at Frode Holm skulle have haft kendskab til Kinnocks seksualitet, strider mod revisorens egen forklaring fra den 15. november, hvor han selv sad i vidneskranken.

Her fortalte han, at hans omtale af Stephen Kinnock som biseksuel var et rent tænkt eksempel.

- Det er ikke noget, jeg ved noget om. Jeg er dybt ulykkelig over, at jeg ikke fik understreget det. Så kald mig en sjuft, eller hvad du vil.

- Jeg indrømmer, at jeg ikke var omhyggelig nok. Jeg er dybt ked af det på familiens vegne, sagde han fra vidneskranken.

Frode Holms ord blev dog taget ganske bogstaveligt af skattefolkene.

Direktøren i Skat København, Erling Andersen, fortalte efter mødet den daværende departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, om de nye personlige oplysninger, hvorefter rygtet vandrede videre til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip