Støjberg: Ingen er i tvivl om hvad Løkke mener

- Det er et faktum, at Danmark er et af de lande i Europa, der modtager allerflest flygtninge.

Sådan lyder det fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, efter at tal fra Eurostat har sået tvivl om, hvorvidt et af Lars Løkke Rasmussens udsagn i forbindelse med tirsdagens præsentation af Venstres asyludspil holder.

Dermed forsøger Inger Støjberg at dreje debatten væk fra Lars Løkke Rasmussen og tilbage på den udfordring, Danmark står overfor:

- Vi modtog i 2014 flere flygtninge, end de 15 europæiske lande tilsammen, der modtog færrest. Det viser bare, at vi i den grad tiltrækker asylansøgere på grund af den lempelige udlændingepolitik, som regeringen fører, siger Inger Støjberg.

På tirsdagens pressemøde sagde Lars Løkke Rasmussen:

- Hvis man går tallet efter, så tror jeg, at Danmark tager lige så mange flygtninge samlet set, som de 15 europæiske lande, EU-lande, der tager færrest.

Udsagnet er dog ikke korrekt, hvis der er tale om "EU-lande", som Løkke nævner. Løkkes udsagn er heller ikke rigtig for 2015, hvis man ser på den bredere gruppe af "europæiske lande", der også tæller små lande som Liechtenstein og Island.

Udsagnet er dog korrekt, hvis man ser på "europæiske lande" og kun ser på perioden "2014".

Spørgsmål: Bør man ikke være mere præcis, når man bruger den type tal?

- Nej, jeg synes, vi er ved at komme dertil, hvor den politiske debat er ved at blive helt afsondret fra virkeligheden. At alting er begyndt at handle om kommaer og punktummer. Der er overhovedet ingen, der er i tvivl om, hvad Lars Løkke har sagt, og hvad han har ment.

- Jeg synes, vi er kommet dertil, hvor det må handle om politik og principper. I den her sammenhæng, om vi vil have en lempelig udlændingepolitik, eller om vi vil have en stram udlændingepolitik. Vi vil det sidste, siger Inger Støjberg.

Spørgsmål: Har man ikke et særligt ansvar for at være præcis i den måde, man beskriver virkeligheden på, når man præsenterer udspil af denne type?

- Jamen faktum er jo, at Danmark modtog flere flygtninge i 2014, end de 15 europæiske lande, der modtog færrest. Jeg kan simpelthen ikke se, hvad problemet er, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip