Støjberg: Lighed handler om lige muligheder

»Var den her erkendelse af, at man faktisk ikke lever op til sit eget regeringsgrundlag og i den forbindelse øger uligheden, kommet fra os i VK-regeringen, kan jeg slet ikke forestille mig, hvor meget råben og skrigen, der var kommet fra især Socialdemokraterne og SF. Men jeg glæder mig egentlig bare over, at det tilsyneladende er lykkedes Margrethe Vestager at banke de to partier på plads i den diskussion,« siger Inger Støjberg (V).

»Selv om det bestemt ikke var det, Socialdemokraterne og SF gik til valg på, så er jeg enig med Vestager i, at det handler om, at vi giver alle de samme muligheder. Jeg håber, at det her kan være med til at øge muligheden for at lave yderligere reformer med regeringen,« tilføjer hun.

Hun understreger, at det for Venstre handler om, at det skal kunne betale sig at arbejde, og at alle skal have mulighed for at få sig en uddannelse og efterfølgende komme ind på arbejdsmarkedet.

»Det er vel det vigtigste, og det vil Venstre blive ved med at holde fast i,« siger Inger Støjberg og påpeger, at hun ofte savner, at diskussionen om lighed bliver foldet mere ud.

»Der er jo ikke et entydigt svar på den her diskussion, men jeg kan kun glæde mig over, at Socialdemokraterne og SF tilsyneladende er blevet lidt mere fordomsfri i diskussionen end tidligere.

Ifølge Dansk Folkeparti er Vestager og især hendes regeringspartnere dybt utroværdige.

»Det her cementerer én gang for alle, at regeringen kom til magten på en masse små og store løgne, og det her er en af de helt store,« siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF).

Også Inger Støjbergs partifælle, sundhedsordfører Sophie Løhde (V) lufter sin undren over regeringen.

»Endnu et løftebrud fra regeringen - nu er det pludselig godt med øget økonomisk ulighed. Bliver aldrig klog på den regering,« skriver hun på Twitter.

 

Dagens Gossip