Støjberg og Samuelsen: Vi støtter Vejlegården

Hverken Venstres tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg eller Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, fortryder, at de offentligt støttede Amin Skov i striden mellem Restaurant Vejlegården og Fagforbundet 3F sidste sommer.

De to liberale politikere var blandt de mest fremtrædende støtter for Amin Skov, der tirsdag blev anholdt og sigtet for selv at have sat ild til sin restaurant natten til 21. december sidste år.

- Jeg har godt set, at der er nogen, der har travlt med at sammenkæde den debat, vi havde i sommer om behovet for at modernisere den danske model og så anholdelsen af Amin Skov i dag. Men for mig er der ingen sammenhæng.

- Jeg mener stadigvæk, at folk selv skal have lov til at bestemme, hvilken fagforening de vil være medlem af. Det mente jeg i går, og det mener jeg i dag, siger Inger Støjberg til Ritzau.

Hun understreger dog, at hun tager afstand fra den påståede brandstiftelse.

- Hvis Amin Skov har sat ild på sin restaurant, så skal han selvfølgelig straffes. Det er en dybt kriminel handling, og det skal man straffes for.

Den tidligere beskæftigelsesminister var en af talerne ved et støttearrangement på Vejlegården 1. august sidste år, hvor en stribe toppolitikere fik serveret stegt flæsk med persillesovs af Amin Skov.

En anden af de prominente deltagere var Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen.

Liberal Alliance valgte endda at flytte partiets sommergruppemøde senere i august til Restaurant Vejlegården "for at markere partiets sympati med Vejlegården og Amin Skov", som det hed i en pressemeddelelse fra partiet.

Også Anders Samuelsen står fast på sin opbakning til Amin Skov i den faglige konflikt mod 3F.

- Det er en politisag, og det skal politikere helt principielt ikke blande sig i. Vi ændrer ikke holdning til den principielle sag om forhold på arbejdsmarkedet og konflikter, og politisagen har vi som sagt ingen holdning til, siger Samuelsen til politiken.dk.

Samuelsen kalder det "sørgeligt og trist", hvis politiet har ret i deres anklager om, at Amin Skov selv har sat ild til Restaurant Vejlegården.

Ud over Inger Støjberg og Anders Samuelsen deltog blandt andre Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, og De Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Mai Henriksen, i støttearrangementet på Restaurant Vejlegården 1. august sidste år.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip