Støjberg tager vestjysk trone fra Venstre-kronprins

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, overhaler trods en lille tilbagegang partiets kronprins og næstformand, Kristian Jensen, i kapløbet om at blive topscorer af personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds.

Næstformanden, der ved formandskrisen sidste sommer var tæt på at vælte formanden, Lars Løkke Rasmussen, får over 3000 færre personlige stemmer end ved valget i 2011.

I alt hentede Inger Støjberg 16.356 personlige krydser, mens Kristian Jensen fik 14.028.

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, er strøget ind i Folketinget med over 11.000 personlige stemmer i samme kreds.

Det placerer ham i kølvandet bag de to Venstre-profiler og Socialdemokraternes forsvarsordfører, Annette Lind, der fik 12.703 stemmer.

Også udviklings- og handelsminister Mogens Jensen, der er opstillet i Herning, har opnået genvalg for Socialdemokratiet.

Fordelingen af de to sidste socialdemokratiske mandater har vist sig at blive lidt af et trekantsdrama mellem Thomas Jensen, Karin Gaardsted og Anne Paulin. Her blev de to førstnævnte vindere.

Thomas Jensen har fået 7590 personlige stemmer og sikrer sig dermed genvalg. Anne Paulin har fået flere personlige stemmer end Karin Gaardsted, men fordelingen af listestemmerne giver Karin Gaardsted nok stemmer til at tage det sidste mandat.

Venstre har mistet et mandat i storkredsen, og det kommer til at gå ud over erhvervsskatteordfører Mads Rørvig, der er opstillet i Silkeborg.

Dermed er der genvalg til Kristian Pihl Lorentzen, Thomas Danielsen og Esben Lunde Larsen.

Dansk Folkepartis fremgang giver genvalg til Christian Langballe og Dennis Flydtkjær samt valg til Karina Due, der er ny i Folketinget.

Liberal Alliances ene mandat går som forventet til Leif Mikkelsen, mens Enhedslistens mandat går til Jakob Sølvhøj. Den nye dreng i klassen, Alternativet, sender René Gade i Folketinget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip