Støjramte naboer til metrobyggeri skal have erstatning

Politiken.dk skriver, at kommissionen netop er nået frem til, at naboer, der udsættes for støj i døgndrift på over 65 decibel, vil modtage en erstatning på mellem 5.000 og 20.000 kroner om måneden, afhængig af antal værelser i ejendommen.

Naboer, der udsættes for døgnstøj på mellem 55 og 65 decibel, vil modtage 1.750-10.000 kroner om måneden, afhængig af antal værelser.

Kommissionsformand Helle S. Andersen begrunder afgørelsen således:

»Den valgte løsning sikrer, at vi når ensartet og hurtigt ud til alle arbejdspladser og berørte beboere - også dem, der aldrig selv ville finde på at rejse en sag. Beboerne får vished for, hvordan de står. Frem for alt vil de kunne få deres erstatning, mens den udvidede arbejdstid foregår og ikke først bagefter,« siger hun til politiken.dk.

Når der i løbet af få dage tages hul på det udvidede byggeri, vil naboerne ved Marmorkirken og Øster Søgade opleve støjende arbejde i døgndrift. På alle andre metrobyggepladser vil arbejdstiden blive udvidet til klokken 22 på hverdage.

Metroselskabet skal i de kommende dage tage stilling til, om man vil følge Ekspropriationskommissionens principbeslutning. Selskabet forventer at komme med en officiel melding i begyndelsen af næste uge.

»Vi er tilfredse med, at der er kommet en hurtig principafgørelse, så naboerne ikke skal vente så længe i uvished. Vi ved af erfaring, at erstatningsspørgsmålet fylder meget hos en del af naboerne til metrobyggeriet, og at ventetid kan være frustrerende. Vi har lyttet til naboerne og er glade for, at der er lagt op til langt hurtigere proces end normalt. Vi vil nu læse afgørelsen igennem i løbet af de kommende dage,« siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet, i en pressemeddelelse.

Hidtil har selskabet ifølge politiken.dk afvist, at naboer er berettiget til erstatning for udvidede arbejdstid og døgnarbejde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip